Hva koster tannbleking?

Tannbleking er ikke lengre bare for Hollywood-stjerner og modeller. Tannbleking er i dag allment tilgjengelig og man finner ulike behandlinger i alle prisklasser. Det viktigste man må vurdere før man begynner med tannbleking, er ikke prisen for behandlingen. Man må aller først avklare om tannbleking er noen man virkelig trenger, og om det vil fungere på nettopp dine tenner? Det er det kun en kvalifisert tannlege som kan svare på. Det er nemlig ikke alle tenner som kan blekes. Enkelte vil også oppleve at man gjør mer vondt enn godt med tannbleking. Så uansett hvilken behandling du vurderer, ta deg en tur til tannlegen først og lytt til de anbefalinger tannlegen har å gi.

Tannkrem med whitening-effekt

Markedet bugner over av tannkremer som lover hvitere tenner. Alle produsenter har hevet seg på bølgen og alle lover deg vakre hvite tenner i løpet av bare få uker. Prisen på disse kremene varier ikke så mye. Den billigste tannkremen med whitening-effekt koster i dag ca. 25 kr. For den dyreste fra den mest annerkjente produsenten, kan man forvente å betale ca. 50 kr. Pris er en ting, effekt en annen. Ønsker du hvitere tenner, er det bare å styre unna tannkremer som dette. De har ingen effekt på misfargede tenner.

Selvblekningssett

Markedet for tannblekingssett beregnet på hjemmebruk har eksplodert de siste 10 årene. Kvalitet og pris varierer enormt og det er nærmest umulig å vite hvem man skal tro mest på. De ulike produsenten lover gull og grønne skoger i sin markedsføring. Reklameplakatene framstår som en oppsamling av tekniske begrep, og superlativer de færreste vet hva betyr. Det er ikke alltid enkelt å være en enslig forbruker i dagens marked. Når det kommer til pris finner man blekesett fra 299 kr til mange tusen kroner. Et kjapt googlesøk og en verden av tilbydere tar veien inn i stuen din. Så hva er best? Settet i enkel forpakning til 299 kr som lover deg hvitere tenner hjemme, eller settet til 3.950 kr hvor forpakningen ser fancy og lukseriøst ut, og som lover like gode resultat hjemme som hos tannlege. Ikke vet vi. Det eneste vi kan anbefale er at du leser deg godt opp på produktet og sjekker priser med ulike tannleger. Skal man først legge slike summer på bordet, kan man regne med å finne flere tannleger som tilbyr behandling innenfor dine budsjettrammer.

Profesjonell tannbleking

Etterspørselen etter profesjonell tannbleking har økt betraktelig de senere år. Så stor er etterspørselen at tannlegeforeningen kan melde at mer enn 80% av deres medlemmer i dag har tannblekning på prislisten. Tilbudet hos de ulike tannlegene varierer selvsagt stort. Kjemisk bleking er fortsatt den mest vanlige metoden, mens fotobleking og rotbleking øker mer og mer i omfang.

Prisene for profesjonell tannbleking varierer like mye som prisen på hjemmebleking gjør. Kjemisk behandling kan forvente å betale fra 1.500 pr. behandling til 2.900 pr. behandling. Fotobleking er fortsatt en relativ ny metode på det norske markedet og prisene er fortsatt høye. Fordelen med fotobleking er at mange vil oppleve at 1 behandling er nok, men med en snittpris på 4.900 kr er det fortsatt en relativt kostbar affære. Rotbleking er i dag den eneste permanente blekingsmetoden på markedet. Mengde misfarging vil være avgjørende for prisen på behandlingen, men en liten ringerunde til tannleger i Oslo ga oss priser fra 1.800 pr. tann til 3.000 pr. tann.

Om man finner det ubehagelig å smile grunnet misfargede tenner og ikke har råd til behandling i Norge, kan man se til våre naboland. I Sverige og Danmark kan man motta samme behandling som i Norge, men man kan forvente å betale ca. 15-20% mindre.